Forest - Een leuke app die je helpt focussen

Wat is Forest? 

Forest is een app met volgende slogans, die eigenlijk al veel zeggen:

Stay focused, be present - Stay focused, plant trees - Focus for productivity.

Hoe ben ik op Forest gekomen?

Ik heb deze ontdekt tijdens een LinkedIn Learning video over focus. Ik heb hem meteen gedownload en ik gebruik hem nu al een tijdje. Ik betaal niet snel voor een app, deze kostte maar een paar euro, maar deze wou ik echt proberen. Ik heb trouwens niets met de app te maken dus ik ben enkel aan het promoten omdat ik er zelf ontzettende fan van ben en jou wil helpen!

Hoe werkt het? 

Wanneer ik me wil concentreren lukt dit niet altijd even goed. Herken jij dit? Dit is wat voor mij werkt. Voor ik aan iets begin zoals lezen, schrijven, een serie of documentaire bekijken en zelfs afspreken met vrienden, stel ik Forest in. Ik open de app, duid aan met een label (kan je zelf aanmaken) wat ik ga doen en bepaal de duur. En dan het leuke deel; je kan een plant aanduiden die je wil laten groeien tijdens jouw focusmoment en dus je smartphone niét gebruikt. Wanneer je je smartphone gebruikt, heb je gefaald en gaat je boom, bloem of vrucht dood. Dat wil je toch niet laten gebeuren? Klinkt stom he, maar ik wil die planten echt zien bloeien op mijn virtueel perceel. Er wordt bovendien samengewerkt met een organisatie die effectief bomen plant, je kan er alles over lezen in de app.

Wil jij ook volle aandacht geven aan wat je doet?

Download de app via deze link: https://www.forestapp.cc/

Ken jij iemand die hier ook van moet weten? Stuur het zeker door!

Laat een reactie achter