Alles Over Onze Geschenkdozen

Wat kan je terugvinden in onze 'End of the Year' geschenkdozen? 

We zijn heel trots op de nieuwe geschenkdozen. Zelf zijn we op zoek gegaan naar de mooiste en beste producten, zo lokaal mogelijk! Ontdek hieronder waar de producten vandaan komen en waarom we ervoor gekozen hebben.

A Moment of Tea - SHOP HIER

TAS EN BORD

 • POMAX. De theetas en het bord is machinaal vervaardigd uit steengoed. Ieder stuk is uniek doordat de glazuur steeds een ander resultaat heeft gekregen. Let dus op: Jouw tas en bord kan een beetje verschillen van de set op de foto, maar dat bezien wij als een pluspunt! Microgolfoven en vaatwasbestendig. Deze artikelen zijn bij ons enkel beschikbaar in het pakket, voor andere tassen en borden van Pomax kan je hier klikken. 

GEURKAARS

 • GERHILDE MAAKT, Berchem. Gerhilde maakt al kaarsen sinds ze klein is, nadat Sinterklaas op aanvraag een kaarsenmaakset bracht. Ze is eigenlijk altijd kaarsen blijven maken, eerst van restjes oude kaarsen, want duurzaamheid heeft ze altijd belangrijk gevonden. Gaandeweg is ze zich meer gaan verdiepen en kwam ze uit bij koolzaadwas en sojawas, want gewone kaarsen zijn gemaakt van paraffine (een restproduct van petroleum) en helemaal niet zo gezond om in te ademen. Zowel koolzaadwas als sojawas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Is niet op dieren getest en bevat geen giftige stoffen. Brandt trager dan paraffine. Beter voor mens en milieu dus en daarom maakt Gerhilde die kaarsen ook, met de hand in haar atelier in Berchem. Website Gerhilde Maakt.
 • Keuze uit sandelhout, white musk, bergamot, kers en versgewassen lakens.

LOSSE THEE

 • TEA TUB, Westmalle. Tea tub is een super leuke theewinkel. Er is een grote keuze aan losse thee, wat onze favoriete thee is doordat die geen restafval veroorzaakt, enkel GFT-afval. In het pakket hebben wij gekozen voor Kamillethee, deze soort is goed voor een rustig gevoel, een goede nachtrust. Website Tea Tub.
 • De glazen pot als verpakking hebben we bewust gekozen om te hergebruiken. Is je thee op? Neem de glazen pot mee om hem te laten hervullen, eventueel met een andere lekkere losse thee.

KOEKJES

 • DE KOEKIE FACTORY, Zoersel. De Koekie Factory maakt alléén maar plantaardige koekjes! Ikzelf (wie ben ik?) eet imperfect vegan, vandaar. De koekjes zijn vrij van dierlijke producten en dus ook lactosevrij. Bewaar de koekjes droog, luchtdicht en bekijk zeker de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Website De Koekie Factory.

THEEZEEFJE

 • Vanuit ons eigen gamma. Een theezeefje is eigenlijk een herbruikbaar theezakje. In plaats van een theezakje te gebruiken en dan weg te gooien bij de restafval, gebruik je hier een theezeefje waar je losse thee in doet. Het theezeefje was je af met de hand of met de vaatwasser, en gebruikte thee gooi je weg bij het GFT. Roestvrij staal.

VERPAKKING

 • De kartonnen DOOS met magnetische sluiting is niet gerecycleerd, maar is zo degelijk dat ze makkelijk meermaals gebruikt kan worden, het zou zonde zijn om ze meteen weg te gooien. Je kan kiezen of je ze zélf gebruikt om bijvoorbeeld andere cadeaus in te pakken, of als opbergdoos te gebruiken.
 • Een andere optie is ze weer aan ons te bezorgen, en dan krijg je maar liefst €5 terug, cash of op je rekening. Op deze manier moeten wij niet steeds nieuwe dozen aankopen en houden we rekening met het milieu én kunnen we onze pakketten goedkoper maken. Win win!
 • De HOUTWOL rondom de producten is niet gerecycleerd, maar wel 100% natuurlijk en ecologisch. We raden aan dit in de doos te laten en mee te gebruiken voor een volgend cadeau, of het mee met de doos aan onze te bezorgen. 
 • Hetzelfde geldt voor het LINT. We hebben bewust gekozen voor 100% jute, wordt ook hennep genoemd, omdat dit een onkruidachtig gewas is dat zeer snel groeit, geen water en pesticiden nodig heeft, en daarom een zeer ecologisch materiaal is. Klik HIER voor meer info over jute/hennep.

Cheer with Gin - SHOP HIER

GLAZEN 

 • LUIGI BORMIOLI. In ons 'Cheer with Gin' pakket zitten twee prachtige cocktailglazen. Ze zijn vervaardigd uit kristalglas, wat zorgt voor een extra heldere en glanzende uitstraling. Met een inhoud van 33,5cl past er perfect een hoeveelheid gin en tonic in. Luigi Bormioli is een zeer kwalitatief merk dat vaak aangeschaft wordt in de horeca. Het is dus uiterst geschikt voor intens gebruik. Vaatwasbestendig

GIN 

 • OLD STORIES, Oelegem. Matthias en Nouchin, een koppel uit Oelegem dat net als zovelen tijdens deze bizarre COVID-19 periode de tijd heeft genomen om na te denken over wat echt belangrijk is: familie. Als ode aan de familie en de hierbij horende rijke geschiedenis, die ze graag op een originele manier wilde eren, is het idee ontstaan om een gin op de markt te brengen. Een gin die de familiegeschiedenis mee levendig houdt; genaamd “Old Stories”. Lees meer.
 • Voor de ingrediënten hebben ze gekozen voor kruiden en planten die in onze directe omgeving voorkomen, meer specifiek hebben ze gekozen om toetsen van hooi en eikel te gebruiken omdat beide grondstoffen alomtegenwoordig waren in en rondom de oude maalderij. Zo werd eikenschors in de loop van de twintigste eeuw tot ‘run’ gemalen voor de leerlooiers. Lees meer.
 • Het pakket bevat twee flesjes van 50ml. Eén flesje is goed voor één gin tonic. Beviel de gin jou helemaal? Dan kan je steeds voor een grotere fles gaan! Stuur een berichtje via het contactformulier of ga naar de website van Old Stories. 

BOTANICALS 

 • OLD STORIES, Oelegem. Om je gin tonic een extraatje te geven, kan je enkele botanicals uit de mix kiezen. Keuze uit jeneverbes, koriander, zoethout en zeste van sinaasappel. Gebruik 4 à 6 botanicals per gin tonic. 

JUTE ZAKJES

 • OLD STORIES, Oelegem. Deze zakjes zijn geschikt om de flesjes gin veiliger op te bergen in jouw kast. Om ze extra te beschermen kan je er misschien wat stro uit onze geschenkdoos bijvoegen. 

RIETJES + SCHOONMAAKBORSTEL 

 • Vanuit ons eigen gamma van het merk Turtlee Green. Roestvrij staal. Bij deze rietjes hoort een schoonmaakborsteltje. Ze zijn vaatwasbestendig, maar zo is er steeds de mogelijkheid om ze toch grondig te kuisen indien er iets achterblijft. Wil je extra rietjes bestellen? Dat kan hier (zilver) en hier (rosé).
 • Keuze uit zilver en rosé rietjes.

VERPAKKING

 • De kartonnen DOOS met magnetische sluiting is niet gerecycleerd, maar is zo degelijk dat ze makkelijk meermaals gebruikt kan worden, het zou zonde zijn om ze meteen weg te gooien. Je kan kiezen of je ze zélf gebruikt om bijvoorbeeld andere cadeaus in te pakken, of als opbergdoos te gebruiken.
 • Een andere optie is ze weer aan ons te bezorgen, en dan krijg je maar liefst €5 terug, cash of op je rekening. Op deze manier moeten wij niet steeds nieuwe dozen aankopen en houden we rekening met het milieu én kunnen we onze pakketten goedkoper maken. Win win!
 • De HOUTWOL rondom de producten is niet gerecycleerd, maar wel 100% natuurlijk en ecologisch. We raden aan dit in de doos te laten en mee te gebruiken voor een volgend cadeau, of het mee met de doos aan onze te bezorgen. 
 • Hetzelfde geldt voor het LINT. We hebben bewust gekozen voor 100% jute, wordt ook hennep genoemd, omdat dit een onkruidachtig gewas is dat zeer snel groeit, geen water en pesticiden nodig heeft, en daarom een zeer ecologisch materiaal is. Klik HIER voor meer info over jute/hennep.

Fotografie: Click by Leonie
Locatie: Flinckheuvel 's Gravenwezel