Kraanwater filteren met een koolstaaf

Wat is die koolstaaf juist?

Binchotan is een actieve koolstof die vooral gebruikt wordt om kraantjeswater te zuiveren en een lekkere smaak te geven. Deze koolstoffilter is goed voor een half jaar gefilterd water. Binchotan is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van het hout van steeneik. De actieve koolstof reduceert het chloorgehalte in water, absorbeert alle onaangename geuren en smaken, en brengt de pH-waarde in balans. Het poreuze oppervlak met een ontelbaar aantal kleine holtes (1 gram binchotan heeft een totale oppervlakte van meer dan 250 m2) trekt de ionen van de verontreinigende stoffen aan en houdt deze vast. Gezonde mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium komen terug vrij en geven het water een lekkere smaak. Je bereikt het beste resultaat door het water met koolstoffilter 8u te laten inwerken.

Hoe onderhoud ik ze? 

NA 3 MAANDEN: KOKEN
Koken? Laat de koolstaaf 10 minuten lang koken in water, dan is hij weer klaar om 3 maanden te gebruiken.

NA 6 MAANDEN: OPBRANDEN OF GEBRUIKEN ALS VERFRISSER
Opbranden? Net zoals houtskool kan deze kool gewoon op het vuur.
Gebruiken als verfrisser? De staaf neemt vieze geurtjes weg, en is dus ideaal om bijvoorbeeld in een schoen te leggen.

Wat heb ik nodig? 

4 benodigdheden:

Hoe werkt het?

STAP 1

Doe water in één van de twee flessen. De andere fles mag je nog even aan de kant laten staan. Voeg de koolstaaf toe. Laat de fles 8 uur staan voor het beste resultaat.

STAP 2

Haal de koolstaaf uit fles 1. Het water van fles 1 is nu klaar om te drinken. 

STAP 3

Doe water in fles 2 en voeg de koolstaaf van fles 1 toe. Terwijl je het water van fles 1 opdrinkt, kan fles 2 filteren. Dit proces kan steeds herhaald worden.

Wil jij aan de slag gaan?

In onderstaande links kan je de benodigdheden vinden. Laat later hieronder in de reacties gerust weten of het je bevalt! 

Luigi Bormioli Sublime Glazen Karaf 1L - €12,99
Black and Blum Actieve Koolfilter Water - €9,99

Laat een reactie achter