Vijf Netflix-documentaires waardoor je de natuur écht gaat appreciëren

A Life on our Planet (with David Attenborough)

Bekijk trailer

In deze documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Deze film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment en laat zien wat we aan natuur hebben verloren in de tijdspanne van een mensenleven. “David Attenborough: A Life on Our Planet” is een relaas over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

A Life on our Planet David Attenborough

My Biggest Little Farm

Bekijk trailer

"200 acres of barren farmland, and a dream to harvest in harmony with nature."

“The Biggest Little Farm” volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren - waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

My Biggest Little Farm

Life in Color (with David Attenborough)

Bekijk trailer

Deze docuserie verkent de natuur met innovatieve technologie vanuit een fris perspectief. Centraal staat dat de dieren kleur gebruiken om te overleven en te gedijen in het wild. “Life in Colour” onderzoekt de vitale rol die kleur speelt in het dagelijks leven van vele verschillende soorten.

Life in Color David Attenborough

Wild Babies

Bekijk trailer

Natuurdocuserie in de populair-wetenschappelijke stijl van de bekende BBC-reeksen als 'Earth' en 'Life in Colour with David Attenborough'. Het specifieke thema van deze serie luidt babydieren. De kijker volgt de avonturen van jonge leeuwenwelpen, olifantenjongen, pinguïnkuikens, en schubdierjongen terwijl ze tijdens de vroege dagen in hun leven op ontdekkingstocht gaan in de voor hen nieuwe wereld om hen heen. Ze leren vlug de hoogte- en dieptepunten van het leven in het wild kennen. Een kleine beer die van een boomstam valt, een pasgeboren vogel die uit een ei komt, het kleinste kleine aapje dat er op aarde bestaat: een aaneenschakeling van close-ups van de jonge dieren in hun natuurlijke habitat wordt getoond.

Wild Babies Netflix

My Octopus Teacher

Bekijk trailer

Craig Foster zwemt elke dag in de ijskoude zee van Zuid-Afrika en komt op een gegeven moment een bijzondere metgezel tegen: een jonge nieuwsgierige octopus. Fosters nieuwe octopusvriend leeft in een kelpwoud en daar valt veel meer te ontdekken dan hij zich in eerste instantie voor mogelijk houdt. Langzaam maar zeker winnen de twee elkaars vertrouwen en de nieuwsgierige jonge octopus laat steeds meer van de geheimen van de onderwaterwereld aan hem zien. Dat is al bijzonder op zich, maar Foster merkt zelf ook dat hij fysiek verandert: hij kan veel beter tegen de kou en kan ook langer zijn adem inhouden.

My Octopus Teacher

1 reactie

  • Prachtige documentaires om toch een beetje onze complexe wereld te begrijpen! Zeker 5 aanraders!

    Thomas

Laat een reactie achter