Makkelijke vegan pompoencake
INGREDIËNTEN
- 2 tassen zelfrijzende bloem
- 3/4 koffietas suiker naar keuze
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- 245 gram pompoenpuree (gekookte pompoen geplet)
- 1/2 koffietas plantaardige yoghurt
- 1/3 koffietas plantaardige melk vb. alpro
- 2 theelepels vanillesuiker
- 3/4 koffietas kokosolie
RECEPT
Verwarm de oven op 170 graden Celsius en bereid de bakvorm voor.
Mix in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Zet opzij.
Mix in een andere kom de pompoenpuree, yoghurt, melk, vanille en kokosolie. Mix tot een glad geheel.
Voeg in delen het bloem-mengsel toe, en mix met een spatel tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel in de bakvorm en klop zacht tegen de zijkant om luchtbellen eruit te halen.
Bak 50 à 55 minuten.
Laat de cake nog ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, zorg er best voor dat er onderaan lucht kan.
Laat het smaken, en vergeet ons niet te taggen in jouw foto's. We zijn benieuwd!
Heeft deze blogpost je kunnen inspireren?Deel op sociale media en tag ons (Instagram, Facebook, Pinterest)
Stuur de URL door naar iemand die dit moet lezen.