Makkelijke vegan pompoencake

INGREDIËNTEN

  • 2 tassen zelfrijzende bloem
  • 3/4 koffietas suiker naar keuze
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • 245 gram pompoenpuree (gekookte pompoen geplet)
  • 1/2 koffietas plantaardige yoghurt
  • 1/3 koffietas plantaardige melk vb. alpro
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 3/4 koffietas kokosolie

RECEPT

Verwarm de oven op 170 graden Celsius en bereid de bakvorm voor.
Mix in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Zet opzij.
Mix in een andere kom de pompoenpuree, yoghurt, melk, vanille en kokosolie. Mix tot een glad geheel.
Voeg in delen het bloem-mengsel toe, en mix met een spatel tot alles goed gemengd is. 
Giet het mengsel in de bakvorm en klop zacht tegen de zijkant om luchtbellen eruit te halen. 
Bak 50 à 55 minuten.
Laat de cake nog ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, zorg er best voor dat er onderaan lucht kan.

SMAKELIJK!

Tag De Planeet Interieur zeker wanneer je de cake post op sociale media en stuur de link door naar iemand die deze ook moet maken!

Laat een reactie achter