Wasmiddel maken met wasnoten

BELANGRIJK!

NIET VOOR WIT WASGOED! 

De noten geven een ietwat bruine kleur af, dus ik zou dat niet riskeren.

WAT HEB JE NODIG?

  • Wasnoten (ik gebruik die van Living Naturally, zie afbeelding onderaan)
  • Geurparels (ik gebruik de blauwe van Lenor)
  • Kookpot (de wasnoten zijn natuurlijk en dus niet schadelijk voor je gezondheid, wel doe ik meteen wat azijn in mijn pot na afloop. De geurparels voeg je hier niét aan toe, of gebruik een pot die je enkel gebruikt voor het maken van wasmiddel.)
  • Iets om het wasmiddel in te bewaren (afgesloten) 

WELKE HOEVEELHEDEN? 

Ik maak mijn wasmiddel telkens per bus van 2 liter. Afhankelijk van hoe vol je wasmachine zit kan je met deze hoeveelheid 4 à 6 keer wassen. 

Hiervoor gebruik ik:

  • 2 liter water
  • Handvol wasnoten (ongeveer 8; 6 hele en wat kleine stukjes). Deze kan je trouwens 3 maal gebruiken, laat ze gewoon in open lucht drogen voor de volgende bereidingen, erna kunnen ze bij het GFT-afval.
  • 10 geurparels 

EN DAN IS HET HEEL SIMPEL

Laat het water koken en voeg dan de wasnoten toe, laat ze ongeveer 10 minuten koken. Laat afkoelen en voila, je wasmiddel is in principe klaar. Wil je de geurparels nog toevoegen voor een frisse ruikende was? Voeg deze toe bij lauwe temperatuur, dan lossen ze op. Bij de wasnoten van Living Naturally zit trouwens een klein handig boekje met alle uitleg! 

BEWAREN

Bewaar in de koelkast. Je zal merken dat de geur van de wasnoten een beetje zal toenemen en de frisheid van de parels zal verminderen. Bewaar het wasmiddel dus niet te lang. Ik gebruik de 2 liter op maximum 3 weken tijd.

Veel succes, en laat hieronder weten hoe het gegaan is! 😁🌿

Heb jij ook ervaring met wasnoten?

Alle tips zijn welkom, ik kan sowieso nog veel leren van jou! 

 

Bron: Living Naturally & eigen ervaring

Laat een reactie achter