Atelier NVG Keramiek

Perfect in de imperfectie.

  • Made in Belgium (Zoersel)
  • Kwalitatieve materialen
  • Onze eigen serviescollectie 'Moon'

Wat jij moét weten over onze 'Moon' collectie!

PRAKTISCH

Ieder onderdeel is voorzien voor gebruik in de eetkamer, en is dus vaatwas-, microgolfoven- én oven- (220°) bestendig. 

EXCLUSIEF

Atelier NVG draaide de set exclusief voor De Planeet Interieur. Dit wil zeggen dat jij een zeer bijzonder servies in huis haalt. Bovendien hebben wij een zeer nauwe en fijne samenwerking omdat we vlakbij elkaar wonen, leuk voor ons én voor de planeet.

OP MAAT

Steengoed vergt tijd. Is er op de website niet genoeg voorraad? Stuur even een e-mail naar laura@deplaneetinterieur.be. Je kan steeds een bestelling op maat plaatsen via hetzelfde e-mail adres.

BEKIJK HIER ALLE 'ATELIER NVG' PRODUCTEN

Over Atelier NVG

In 2017 kwam Nancy voor de eerste keer in contact met klei op een intensieve draaicursus in Frankrijk bij de welbekende Jan Welffens, een krak in het draaien van keramiek. Het kriebelde meteen.

Verschillende lessen later was een eigen draaischijf een feit. Een klein atelier thuis in Zoersel en het blijven volgen van workshops houden haar dagelijks bezig met klei. Ondertussen hebben al heel wat ervaren keramisten haar veel bijgeleerd. Wat begonnen is als een hobby is een lichte vorm van “gezonde verslaving” geworden. 


Haar gezin geeft haar de ruimte om hier verder in te groeien waarvoor ze hen ontzettend dankbaar ben.

LIEFDE VOOR KERAMIEK

Elk stuk wordt door Nancy van Atelier NVG gedraaid of opgebouwd, af en toe werkt ze met mallen. Ze gebruikt vooral steengoedklei. Alles wordt een eerste keer gebakken op 950 graden en na het glazuren volgt de tweede bak op 1240 graden. Dit is een langdurig proces en vraagt dus veel geduld en passie, maar dit doet ze met “kleiveel” goesting.